Obvezna oprema

Nove pnevmatike in oprema za avtomobil

Poceni in kakovostne avto gume

Vaš avtomobil najbolje deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske oziroma letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za najboljšo varnost v prometu pa je letne pnevmatike najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike omogočajo optimalno varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer primerno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kvalitetne zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na stanje.

Avto pnevmatike naj bi bile ustrezno montirane. Najboljše, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih gum po nizkih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avto pravilno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najboljše znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Razlogi zakaj kupiti kvalitetne zimske gume ali letne gume?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kvalitetne zimske ali letne gume zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu letne gume na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov